Asielzoekers protesteren tegen slechte faciliteiten in noodopvang Zuidbroek

De groep protesterende asielzoekers
De groep protesterende asielzoekers © Omstanders
Een groep van zo'n 25 asielzoekers heeft maandag in Zuidbroek geprotesteerd tegen de omstandigheden in de Eurohal in Zuidbroek. De groep, allemaal mannen, verzamelde zich maandag in de loop van de morgen op het grasveld tussen hotel Van der Valk en de A7.
Asielzoekers zeiden tegen verslaggevers van RTV Noord dat ze protesteerden tegen de slechte faciliteiten in de Eurohal. Ze verbleven daar tot aan het begin van de avond.
Door tussenkomst van de politie ging een deel van de groep terug naar de Eurohal en een ander deel vertrok volgens omstanders met de trein richting Winschoten. In de Eurohal wachten de asielzoekers om terug te gaan naar het aanmeldcentrum in Ter Apel om verder te gaan met hun procedure.

Kopje gegooid

In de noodopvang in Zuidbroek worden honderden asielzoekers gehuisvest. De opvang is voor een half jaar. Een groep activisten protesteert tegen de komst van de asielzoekers. Ondernemer Bert van der Veen uit het dorp gooide tijdens de raadsvergadering met een kopje uit boosheid en frustratie over de komst van de asielzoekers.