COA verzoekt gemeente om asielopvang Winschoten uit te breiden

Het pand van Lentis in Winschoten
Het pand van Lentis in Winschoten © Jeroen Bos
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente Oldambt verzocht om de asielopvang aan de Stikkerlaan in Winschoten uit te breiden. Op dit moment worden daar honderd asielzoekers opgevangen.
Op de locatie zou plek moeten zijn voor 180 asielzoekers. Het COA: ‘Zoals iedereen wel weet is de nood bij het COA nog heel erg hoog. Elke plek is welkom.’

Locatie Stikkerlaan

In april dit jaar maakte de gemeente Oldambt bekend dat zij in elk geval honderd asielzoekers gaat opvangen in een leegstaand pand van zorgorganisatie Lentis aan de Stikkerlaan in Winschoten. Als alles rustig en probleemloos zou verlopen, kon dat aantal opgekrikt worden naar maximaal 180.
Van die optie maakt het COA nu graag gebruik. ‘Wij hebben inderdaad met Oldambt gesproken over de ophoging, maar het is onderwerp van gesprek.’ Ook de gemeente Oldambt laat weten dat er nog niet definitief een knoop is doorgehakt.
Burgemeester Cora-Yfke Sikkema zei eerder tegen haar gemeenteraad: ‘Wij gaan dat verzoek bespreken. Het gaat daar heel goed en er zijn geen klachten.’