Lopend Vuur: Ik vrees voor nieuwe coronamaatregelen

Anderhalvemeter maatregelen (archief)
Anderhalvemeter maatregelen (archief) © FPS/Jos Schuurman
Er worden weer meer coronagevallen geregistreerd. In de afgelopen week ging het om 19.031 positieve tests, het hoogste aantal sinds begin augustus. Het gaat om een stijging van 55 procent. Volgens het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, is de najaarsgolf nu echt begonnen.
Het aantal patiënten met corona op reguliere ziekenhuisafdelingen is ten opzichte van vorige week met 68 procent gestegen. Afgelopen week werden 561 nieuwe patiënten opgenomen, het merendeel is ouder dan 70 jaar. Op de intensive care liggen 33 patiënten, dat is een verdubbeling ten opzichte van een week eerder.
Hoe het zich de komende weken zal ontwikkelen, is volgens het RIVM 'een kwestie van afwachten'. Dit hangt namelijk deels samen met de vaccinaties en de ontwikkeling van het virus. Een jaar geleden doken we in het najaar opnieuw in een lockdown. De overheid wil nu proberen dat te voorkomen.
Hoe kijk jij hiernaar? Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Waar slaapt je huisdier?

'Huisdieren horen in de eigen mand, niet bij de baas in bed' was dinsdag ons Lopend Vuur. Van de 8958 stemmers was 75 procent het daarmee eens, 25 procent oneens.