'Coole' en 'grappige' zonneauto dankzij Kinderboekenweek in Eelderwolde

Kinderen bewonderen de zonneauto in Eelderwolde
Kinderen bewonderen de zonneauto in Eelderwolde © Steven Radersma/RTV Noord
'Raar! De achterkant is heel lang', zegt een van de kinderen van basisschool OBS Ter Borch in Eelderwolde, die kijkt naar zonnewagen Green Spirit van Top Dutch Solar Racing.
'Grappig!', roept een ander lachend over de opvallende wagen. 'Heel cool, er kan maar één iemand in. Vooral die zonnepanelen zien er wel vet uit.'
De wagen wordt op de school getoond vanwege Kinderboekenweek, waarvan het thema 'gi-ga-groen' is. Inderdaad ook de kleur van de zonnewagen. En Loeka Demkes, die betrokken is bij het Solar Racing-team, zat vroeger op de school in Eelderwolde.

Team van diverse opleidingen

Het team bestaat uit studenten van verschillende opleidingen in het Noorden. 'Heel mooi om te zien hoe al die verschillende skills in ons team samenvallen', zegt Demkes.
De teamleden komen van onder meer elektro-, communicatie- en werktuigbouwopleidingen van onder meer de RUG, het Noorderpoort, het Alfa-college en de Hanzehogeschool.
Bekijk de video:
Kinderen in Eelderwolde vergapen zich aan zonneauto

Racen in Australië

De auto die in Eelderwolde tentoongesteld wordt, deed mee aan een race in Marokko. Met een andere zonneauto gaan ze meedoen aan een race in Australië. 'Dat wordt nog een jaar lang ploeteren, want de hele auto moet nog gebouwd worden', vertelt Demkes.