'68-jarige verdachte drugslab Kiel-Windeweer probeerde stoffelijk overschot weg te maken'

Forensisch onderzoekers in Kiel-Windeweer na de vondst van een lichaam
Forensisch onderzoekers in Kiel-Windeweer na de vondst van een lichaam © RTV Noord
De 68-jarige man uit Kiel-Windeweer die vastzit vanwege zijn betrokkenheid bij drugsproductie in een drugslab, blijft minimaal zestig dagen langer achter slot en grendel. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat hij meer op zijn kerfstok heeft.
'De verdenking is verder uitgebreid met nieuwe feiten', laat het OM woensdag weten. Zo heeft het OM aanwijzingen dat de man is betrokken bij het verbergen dan wel het wegmaken van het lichaam van de 38-jarige Tess Abels. Het stoffelijk overschot van de Limburger werd 22 augustus op het terrein van de verdachte aangetroffen.
Ook wordt de 68-jarige man uit Kiel-Windeweer volgens het OM verdacht van het storten van drugsafval op 25 mei dit jaar in Roden en Norg.

Op slot

Het terrein in Kiel-Windeweer waar het drugslab werd aangetroffen is overigens niet toegankelijk. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen besloot vorige week om de locatie voor een half jaar op slot te doen.
Naast de verdachte uit Kiel-Windeweer zijn ook een 65-jarige man uit de gemeente Oldambt en een 68-jarige vrouw uit Midden-Groningen bij de zaak betrokken, maar zij zijn inmiddels vrijgelaten. Het tweetal blijft wel verdacht in de zaak.