112-nieuws donderdag 6 oktober: Nat pak in Eenum • Trekkerbestuurder bekneld • Straatrovers Tolbert aangehouden

Hulpdiensten bij de plek van het ongeval bij Eenum
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval bij Eenum © 112 Groningen
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.15: Automobilist haalt nat pak na ongeval bij Eenum

Langs de Oosterwijtwerderweg bij Eenum is donderdagavond een automobilist met zijn auto in een sloot beland. De oorzaak van het ongeval is niet bekend, maar er waren geen andere weggebruikers bij het ongeluk betrokken. Het slachtoffer kon op eigen kracht uit de auto klimmen, waarna hij door ambulancepersoneel werd gecontroleerd op verwondingen. Die constateerde in ieder geval dat de man een nat pak had overgehouden aan het incident.

19.15: Automobilist botst op boom in Nieuwe Pekela

Op de Winningsweg in Nieuwe Pekela is donderdagavond een automobilist gewond geraakt nadat deze op een boom botste. Verschillende hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, kwamen ter plaatse.
Over de aard van de verwondingen is niets bekend.
Hulpdiensten in Nieuwe Pekela
Hulpdiensten in Nieuwe Pekela © Melarno Kraan

16.45: Bestuurder trekker bekneld bij ongeluk in Sellingen

Bij een ongeluk aan de Zuidveldweg in Sellingen is een 81-jarige bestuurder van een trekker donderdagmiddag bekneld geraakt. De man uit de gemeente Westerwolde raakte door een nog onbekende oorzaak met zijn trekker te water. Onder meer een traumahelikopter rukte uit om hulp aan het slachtoffer te verlenen. De man is door hulpverleners uit zijn benarde positie bevrijd en door de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

15.45: Winkelcentrum Stadskanaal weer ontruimd vanwege gaslek

Aan de Europalaan in Stadskanaal zijn donderdagmiddag twee gaslekken ontdekt. Overdekt winkelcentrum de Kanaalpassage werd daardoor - net als woensdag - ontruimd. Volgens horecaondernemer Jelmer van der Veen is het afgezette gebied groter dan woensdag: ‘Ook een groot gedeelte van de Navolaan tot aan de Beneluxlaan werd afgezet. Bijna het hele centrum dus.’
Volgens de brandweer was dit nodig omdat Enexis niet één, maar twee gaslekken heeft ontdekt. De brandweer had in eerste instantie zo'n zestig ondernemers en bewoners van bovenliggende appartementen geëvacueerd, maar later werden nog meer mensen uit hun woning gehaald. De brandweer kon niet precies zeggen om hoeveel mensen het in totaal ging. De geëvacueerden konden zich melden bij Theater Geert Teis.
‘Er zijn nu dus twee lekken in de leiding onder de Europalaan’, legde burgemeester Klaas Sloots later uit. ‘Er wordt druk gewerkt om de leidingen af te sluiten en het is vooral een kwestie van onderzoeken waar het is misgegaan. We moeten duidelijkheid verschaffen aan inwoners over de kans op herhaling en de staat van het leidingwerk.’
De burgemeester sprak in het Theater Geert Teis met de geëvacueerde bewoners. ‘De mensen waren heel rustig. Ze hebben ook vertrouwen in een goede afloop van de zaak. Maar desalniettemin vind ik dit een hele beroerde zaak’, aldus Sloots. Donderdagavond betekent ook koopavond in Stadskanaal, maar die is vanwege het gaslek afgelast. Rond 22.15 uur konden de geëvacueerde mensen weer terug naar hun woningen.
Woensdag werd het winkelcentrum ook ontruimd; ruim zestig mensen werden toen opgevangen in Theater Geert Teis en in sporthal De Spont.
Centrum Stadskanaal voor tweede dag op rij ontruimd na gaslek

13.50: Man met scootmobiel te water in Alteveer

Aan de Veenhofsweg in Alteveer is een man met een scootmobiel in het water beland. Politie en ambulance schoten hem te hulp. Het is onbekend hoe de het slachtoffer te water is geraakt.
Politie en ambulance komen de persoon te hulp
Politie en ambulance komen de persoon te hulp © Noordernieuws

12.30: Vlam in de pan in Winschoten

In het Vondelhuys in Winschoten stond een pannetje in de brand. De brandweer kwam het brandje blussen.
De brandweer bij het Vondelhuys
De brandweer bij het Vondelhuys © 112 Groningen

11.10: Politie houdt twee verdachten van straatroven Tolbert aan

De politie heeft woensdagmorgen twee mannen aangehouden die worden verdacht van drie straatroven in Tolbert afgelopen weekend.
Het gaat om een 22-jarige man uit de gemeente Westerkwartier en een 18-jarige man uit Lelystad. De mannen zijn mede aangehouden dankzij een tip.