Friezin Hooijenga gaat schaatsers uit Groningen trainen

Petra Hooijenga
Petra Hooijenga © Martin de Jong
Petra Hooijenga volgt Ingo Bos op als coach van het KNSB Talent Team Noord( KTT). Ze wordt trainer van de talentvolle schaatsers uit Groningen en Drenthe. Bos maakte eind april bekend dat hij bij het Development Team Fryslân aan de slag gaat.
De 36-jarige Hooijenga heeft al ruime ervaring als schaatstrainer. De Friezin traint sinds haar achttiende al schaatsers op verschillende niveaus. Vijf jaar geleden kwam ze als stagiair bij het Gewest Friesland. Later werd ze hoofdcoach van de Friese selectie Junioren C.
Binnen het KNSB Talent Team gaat ze samenwerken met Peter Kolder uit Beerta. De ervaren Groninger heeft de Friese schaatsers van het KTT-Noord onder z'n hoede.
De verschillende teams trainen op de ijsbaan van Kardinge in Groningen en in Heerenveen (Thialf). Het Talentteam Noord van de KNSB is een van de vijf opleidingscentra waar jonge schaatsers in een professionele omgeving topsport en onderwijs kunnen combineren. Het doel is om door te stromen naar topniveau. Voor het komende schaatsseizoen bestaat de groep schaatsers uit vijf mannen en één vrouw.