Transportbedrijf GLS verkast van Groningen naar Drachten

Een bezorger van transportbedrijf GLS in de stad Groningen
Een bezorger van transportbedrijf GLS in de stad Groningen © Jos Schuurman - FPS/Beeldbewerking RTV Noord
De vestiging van GLS in Groningen gaat volgend jaar dicht. Het internationaal transportbedrijf laat in Drachten een nieuw depot bouwen.
GLS heeft voor Drachten als nieuwe vestigingsplaats voor Noord-Nederland gekozen vanwege onder meer de centrale ligging. Het aantal pakketten dat het bedrijf jaarlijks vervoert neemt toe en de verwachting is dat deze groei de komende jaren aanhoudt.
Het transportbedrijf denkt met deze stijgende pakketvolumes in Drachten beter uit de voeten te kunnen. In een persbericht noemt het bedrijf 'de snelle manier van werken' van de gemeente Smallingerland (waar Drachten onder valt) bovendien een van de doorslaggevende factoren om naar Friesland te verhuizen.

Volledig geautomatiseerd sorteersysteem

Het nieuwe depot in Drachten wordt niet alleen groter – met zo’n tachtig deuren waar bestelwagens hun pakketten kunnen ophalen – vergeleken met het huidige depot in Groningen, maar ook een stuk moderner. Zo krijgt het een volledig geautomatiseerd sorteersysteem. Pakketten worden automatisch aangevoerd en gesorteerd. Ook weegt en meet het systeem de pakketten. De nieuwe locatie kan hierdoor meer pakketten verwerken in een kortere tijd.
Het nieuwe depot van GLS in Drachten
Het nieuwe depot van GLS in Drachten © GLS
De vestiging aan de Jeverweg in Groningen gaat dicht als het nieuwe pand in Drachten klaar is voor gebruik. GLS verwacht dat het in september volgend jaar zover is. Een woordvoerder van het transportbedrijf kon donderdag niet zeggen wat de gevolgen zijn voor de medewerkers van de vestiging in Groningen.