112-nieuws vrijdag 7 oktober: Woningbrand in Bad Nieuweschans • Fietser gewond bij aanrijding in Stad

De brandweer ter plaatse in Bad Nieuweschans
De brandweer ter plaatse in Bad Nieuweschans © Noordernieuws
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

15.00: 'Witte vlekken' in provincie Groningen gehalveerd

De provincie Groningen telt op dit moment nog ongeveer 2.500 zogenaamde witte vlekken. Dat waren er drie jaar geleden nog zo’n 5.000. 'Witte vlekken' zijn bijvoorbeeld woningen of schuren waarbij de brandweer niet op tijd over voldoende bluswater kan beschikken om een brand goed te bestrijden.

12.55 uur: Fietser gewond bij aanrijding Eikenlaan in Stad

Een fietser is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Stad. De botsing gebeurde op de Eikenlaan. Het slachtoffer wordt behandeld in de ambulance.
Verkeer op de Eikenlaan loopt vertraging op. Het is niet bekend wanneer de weg weer helemaal vrij is.
Hulpdiensten op de Eikenlaan
Hulpdiensten op de Eikenlaan © Patrick Wind/112Groningen

12.45 uur: Brand in woning Bad Nieuweschans

In een woning aan de Hoofdstraat in Bad Nieuweschans is brand uitgebroken. Het vuur is ontstaan in de kruipruimte. Om de brand te kunnen blussen, wordt de vloer opengebroken. Dat is geen gemakkelijke klus, meldt de brandweer.
'We gaan wat meer openbreken om er bij te kunnen. En voor de zekerheid laten we nu ook een hoogwerker vanuit Winschoten komen, voor het geval dat het vuur naar de bovenverdieping gaat’, aldus een woordvoerder. Inmiddels is de brand onder controle. Naast de vloer is ook een deel van de wand en het dakbeschot losgehaald.
Zowel de brandweer van Bad Nieuweschans als die van Bunde waren bij de bluswerkzaamheden betrokken. De bewoners van de twee-onder-een-kapwoning hebben zich op tijd in veiligheid kunnen brengen.