Kijk hier de 4Mijl4You terug: niets is te gek, alles mag

De eerste deelnemers zijn binnen
De eerste deelnemers zijn binnen © Eva Hulscher/RTV Noord
Het is inmiddels, ondanks de coronaonderbreking van de afgelopen jaren, een traditie geworden: de 4Mijl4You. Vanavond was-ie er weer, tussen Haren en Stad, op dezelfde route als de 4 Mijl van zondag, met niet minder dan 2500 deelnemers. Hieronder kun je 'm terugkijken.
De eerste 4Mijl4You dateert alweer van 2011. Om het 25-jarige jubileum van de 4 Mijl destijds luister bij te zetten, werd de 4Mijl4You georganiseerd. Eenmalig, was de gedachte, maar omdat het zó'n succes bleek werd besloten om het evenement jaarlijks te houden.

Niets is te gek

Het principe van de 4Mijl4You is simpel. Hoe je de route tussen Haren en de Vismarkt in Stad aflegt mag je helemaal zelf weten. Dat kan op skeelers, nordic walkend, in een zeepkist, of per rolstoel. Niets is te gek, alles mag.
Kijk hier de 4Mijl4You terug:

Goede doel

Zowel de 4 Mijl als de 4Mijl4You verbindt zich ieder jaar aan een goed doel. De komende vijf jaar is dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
'Wij zijn trots dat we de komende vijf jaar het goede doel zijn', zegt Rob Schuur van het Jeugdfonds. 'Ongeveer één op de acht kinderen groeit op in armoede en zij staan vaak aan de zijlijn. Met hulp van het Jeugdfonds kunnen ook zij lid worden van een sport- of cultuurclub.'