Geen treinen tussen Groningen en Eemshaven wegens machinistentekort

Een Arriva-trein op het station van Sauwerd
Een Arriva-trein op het station van Sauwerd © Arie Hut/RTV Noord
Arriva rijdt deze zondag helemaal geen treinen tussen Groningen en de Eemshaven vanwege het huidige tekort aan machinisten. Het is de tweede keer dat er om die reden een hele dag helemaal geen treinen rijden op een traject: vorige week zondag gebeurde hetzelfde, ook tussen Groningen en Eemshaven.
Arriva kampt al langere tijd met een tekort aan machinisten. Dat komt volgens de vervoerder onder andere door een hoog ziekteverzuim, al zeggen verschillende machinisten dat Arriva de formatie al langere tijd niet op orde heeft.

Duidelijkheid voor reiziger

Arriva geeft aan dat de uitval van deze zondag te maken heeft met enkele coronagevallen onder de machinisten. 'Daarom hebben we gekeken hoe we de regio Groningen het beste kunnen bedienen. Onze conclusie is dat we het best helemaal geen treinen kunnen laten rijden naar de Eemshaven, en daar bussen in te zetten.'
Op die manier is er duidelijkheid voor de reiziger, zegt Arriva. Op andere trajecten rijden de treinen namelijk wel de normale dienstregeling. Op zondag is die niet uitgedund, omdat er op die dag ook normaal gesproken minder treinen rijden dan doordeweeks. Er rijdt op de meeste trajecten, waaronder op het traject naar de Eemshaven, normaal gesproken één trein per uur.

'Super vervelend'

'We vinden het echt super vervelend', zegt de woordvoerder. 'Maar alles overwegende was dit de beste optie.'