Verbazing bij provincie over schrappen compleet treintraject

Een trein van Arriva
Een trein van Arriva © Nathan Vos/Flickr Creative Commons/Beeldbewerking RTV Noord
Gedeputeerde Fleur Gräper reageert verrast op het besluit van vervoerder Arriva om komende zondag geen treinen te laten rijden tussen Groningen en Roodeschool en de Eemshaven. ‘We hebben dit pas vrijdagmiddag gehoord’, laat een woordvoerder weten.
Arriva laat op de dag van de 4 Mijl geen treinen rijden van en naar de Eemshaven vanwege het machinistentekort waar de vervoerder al maanden mee kampt. Door een heel traject te schrappen moeten de treinen op Arriva’s andere trajecten gewoon kunnen blijven rijden, is de gedachte. Er rijden wel bussen naar het noorden van de provincie.

Provincie was al eerder kritisch

De provincie Groningen is samen met de provincie Fryslân opdrachtgever van Arriva. Gedeputeerde Gräper (D66) gaf Arriva eerder al een tik op de vingers omdat op zaterdag uit voorzorg de helft van de treinen uitvalt. Ook dreigde de provincie met boetes vanwege het hoge aantal ritten dat uitvalt.
‘Onze reizigers moeten kunnen rekenen op een betrouwbare treindienst en een passend voorzieningenniveau en beide worden al een tijdje ernstig op de proef gesteld’, laat de provincie weten. Gräper wil opnieuw met Arriva in gesprek over de rituitval.