Donar dit seizoen weer live te zien bij RTV Noord

Willem Brandwijk in actie op archiefbeeld
Willem Brandwijk in actie op archiefbeeld © JK Beeld
Ook dit seizoen zijn alle thuiswedstrijden van Donar weer live te zien via een stream van RTV Noord. Zaterdagavond is het eerste duel, voor de competitie, tegen Aris Leeuwarden.
Het format van de competitie is dit seizoen hetzelfde als vorig seizoen. Eerst is er een nationale competitieronde. Vervolgens wordt er een cross-bordercompetitie gespeeld tegen de Belgische ploegen. Daarna zijn de nationale play-offs, gevolgd door de BNXT-play-offs, waaraan ook Belgische ploegen meedoen. Gedurende het seizoen komt Donar ook uit in de Europe Cup en strijden de Groningers om de nationale beker. Alle thuisduels zijn live te zien bij RTV Noord.

Beker en BNXT-finale

Het vorige seizoen won Donar de beker ten koste van Heroes Den Bosch. Vervolgens verloren de Groningers in de halve finale van de nationale play-offs kansloos van de Bosschenaren (3-0).
Het slotakkoord was wel weer spectaculair, met de verloren finale om de BNXT-titel tegen ZZ Leiden.

Stroef begin

Donar draait tot nu toe nog niet goed. De voorbereiding verliep slecht met zeven nederlagen en één zege, tegen Feyenoord. Vervolgens ging ook de strijd om de supercup verloren tegen Heroes Den Bosch (76-59).
Tijdens de voorbereiding werd ook nog een speler vervangen in de selectie. Mindaugas Kacinas vertrok en de Let Artjoms Butjankovs kwam er bij.

Aris Leeuwarden

Donar neemt het in de eerste wedstrijd van de competitie op tegen de ‘kleine broer’ uit Friesland, Aris Leeuwarden. De Friezen eindigden het vorige seizoen als zesde op de ranglijst. Donar eindigde achter Leiden en Heroes als derde.
In de kwartfinale van de nationale play-offs wist Aris het Donar vervolgens nog lastig te maken (2-1). De Groningers zijn extra gewaarschuwd, want vorig seizoen werd het eerste competitieduel in Leeuwarden met één punt verschil verloren van Aris (81-80).

Opvallende spelers

Aris speelde dit seizoen al een wedstrijd voor de competitie, thuis tegen Yoast United uit Bemmel. Dat duel ging nipt verloren (92-94).
Topscorers aan Friese zijde waren de Canadees Keevan Veinot met 23 punten en de Amerikaan Kaleb Warner met 22 punten. Bij Aris spelen met Tim Hoeve en Reinder Brandsma twee spelers met een Donar verleden.

Live

De wedstrijd van Donar tegen Aris Leeuwarden begint zaterdagavond om 19.30 uur en is live te kijken via een stream op deze website. Het commentaar wordt verzorgd door Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.