Afgelopen: Donar in eigen huis onderuit tegen Aris bij competitiestart

Willem Brandwijk in actie op archiefbeeld
Willem Brandwijk in actie op archiefbeeld © JK Beeld
De herfst is aangebroken, de baskets hangen weer en de voorbereiding is voorbij. Vanaf vandaag speelt basketbalclub Donar weer voor het ‘echie’! De Groningse formatie van coach Matthew Otten opent het nieuwe seizoen in eigen huis tegen Aris Leeuwarden. Kunnen de eerste punten worden bijgeschreven? Kijk live mee vanaf 19.30 uur.
Het format van de competitie is dit seizoen is identiek aan vorig seizoen. De basketballers beginnen in een nationale competitieronde. Vervolgens wordt er een cross-bordercompetitie gespeeld tegen de Belgische ploegen. Daarna zijn de nationale play-offs, gevolgd door de BNXT-play-offs, waaraan ook Belgische ploegen deelnemen. Gedurende het seizoen komt Donar ook uit in de Europe Cup en strijden de Groningers om de nationale beker. Alle thuisduels zijn ook dit jaar live te zien bij RTV Noord.

Slechte generale

De voorbereiding oogde niet hoopvol voor de Donar-fans. Met zeven nederlagen en een enkele zege tegen Feyenoord, kan de oefen campagne dramatisch genoemd worden.
Vervolgens ging ook de strijd om de supercup verloren tegen Heroes Den Bosch (76-59). Tijdens de voorbereiding werd ook nog een speler vervangen in de selectie. Mindaugas Kacinas vertrok en de Let Artjoms Butjankovs kwam er bij.

Donar is gewaarschuwd

Donar neemt het in de eerste wedstrijd van de competitie op tegen de ‘kleine broer’ uit Friesland, Aris Leeuwarden. De Friezen eindigden het vorige seizoen als zesde op de ranglijst. In de kwartfinale van de nationale play-offs wist Aris het Donar vervolgens nog lastig te maken (2-1).
De Groningers zullen hopen op een betere seizoensopening dan afgelopen jaar. Ook vorig seizoen werd het eerste competitieduel gespeeld tegen Aris. In Leeuwarden werd met één punt verschil verloren van de Friezen (81-80).

Geduchte tegenstander

Aris speelde dit seizoen al een wedstrijd voor de competitie, thuis tegen Yoast United uit Bemmel. Dat duel ging nipt verloren (92-94). Topscorers aan Friese zijde waren de Canadees Keevan Veinot met 23 punten en de Amerikaan Kaleb Warner met 22 punten. Bij Aris spelen met Tim Hoeve en Reinder Brandsma twee spelers met een Donar verleden.

Live

De wedstrijd van Donar tegen Aris Leeuwarden begint zaterdagavond om 19.30 uur en is live te kijken via onze stream. Het commentaar wordt verzorgd door Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.