Spelers Donar druipen onder fluitconcert af na dramatische seizoenstart tegen Aris

Donar-coach Matthew Otten op archiefbeeld
Donar-coach Matthew Otten op archiefbeeld © JK Beeld
Donar heeft het eerste competitieduel in eigen huis verloren van Aris Leeuwarden. De Groningers kenden een zeer matige voorbereiding en wilden tegen de Friezen graag vorm en vertrouwen winnen. De mannen van coach Matthew Otten hebben nog een lange weg te gaan: 70-76. Het fluitconcert na afloop was tekenend.
De Groningers begonnen moeizaam aan het duel. Veel rebounds werden verloren aan Aris en ook rondom de basket stond het vizier niet op scherp. Donar-exponent Kjeld Zuidema was een lichtpuntje. De forward veroverde veel ballen voor de thuisploeg. Maar ook de jongeling kon een achterstand na het eerste kwart niet voorkomen: 11-18.

Worstelend Donar

Het tweede kwart begon veelbelovend voor de Groningers. Binnen drie seconden zorgde Leon Williams voor de eerste score van Donar. De thuisploeg liet met momenten mooi spel zien, maar was te slordig en kreeg het deksel veelvuldig op de neus. De Groningers oogden flets.
Aris speelde met meer vertrouwen en was scherper in de afronding. Het was duidelijk dat er wat moest gebeuren in de rust. Het scorebord sprak boekdelen: 29-40.
Samenvatting Donar - Aris

Aris sterker

Ook na de onderbreking kreeg Donar geen grip op de Friezen. De thuisploeg wist het compacte Aris niet uit elkaar te spelen en zag aan de andere kant van het veld een zeer effectieve tegenstander. Bij een achterstand van 36-51 hoopte coach Matthew Otten met een time-out het tij te kunnen keren. Het spelbeeld veranderde niet, al werd de marge iets verkleind: 49-60.
In het vierde kwart kwam Donar eindelijk tot leven. Onder de vleugels van Kjeld Zuidema en Willem Brandwijk toonden de Groningers karakter en werd de achterstand teruggebracht tot zes punten verschil, mede door een spectaculaire dunk van laatstgenoemde.

Spannende slotseconden

Lang mocht het Donar-publiek niet genieten van de 'comeback'. Aris hergroepeerde zich en liep wederom langzaam uit naar een marge van tien punten. Door verdedigende fouten van Aris en een stijlvolle driepunter van Charles Callison, kwam Donar dichterbij en was het gat nog maar twee punten met een halve minuut op de klok.
Vanaf de vrijeworplijn werd het duel beslist in het voordeel van de bezoekers: 70-76. Veel supporters hebben de laatste scores niet meer meegekregen nadat zij MartiniPlaza al hadden verlaten. De overgebleven supporters trakteerden de basketballers op een fluitconcert.