Samen Lycurgus herpakt zich in Sliedrecht net op tijd en begint competitie met nipte zege

De selectie van Samen Lycurgus
De selectie van Samen Lycurgus © JKBeeld
Samen Lycurgus is de competitie voortvarend begonnen. De Groningse volleyballers wonnen in en tegen Sliedrecht (Sport) na een bloedstollend slot met 3-2.
De twee ploegen gaven elkaar nauwelijks een duimbreed toe. De vijfde en beslissende set ging tot het gaatje (26-24) en met minimaal verschil naar de ploeg van Arjan Taaij.

Onnodig in de problemen

De Groningers brachten zichzelf tegen de nummer vier van het afgelopen seizoen onnodig in de problemen. De eerste twee sets ging namelijk tamelijk eenvoudig naar de gasten: 22-25 en 21-25.
Vervolgens ging het mis. De derde set was nog spannend (29-27 in het voordeel van Sliedrecht Sport), maar in de vierde set (25-16) leek Lycurgus het spoor volledig bijster.

Net op tijd herpakt

De Groningse ploeg herpakte zich net op tijd, en trok de beslissende set in een bloedstollend gevecht met 26-24 naar zich toe.
Lycurgus speelt volgende week zaterdag z'n eerste thuiswedstrijd. In het Topsportcentrum Alfacollege wacht dan Active Living Orion uit Doetinchem. Die ploeg verloor zaterdagavond thuis van Draisma Dynamo met 3-1.
Wedstrijd minder
De meeste ploegen in de eredivisie waren zaterdagavond al toe aan hun tweede wedstrijd. De wedstrijd van Lycurgus tegen Simplex SSS werd vorig week echter uitgesteld omdat er onvoldoende mensen beschikbaar waren voor zaken als beveiliging, schoonmaak en entertainment.