Verbinding Ring West en Leonard Springerlaan anderhalf jaar afgesloten

De verbinding tussen de westelijke ringweg en de Leonard Springerlaan gaat vanaf maandag voor anderhalf jaar dicht. Dat betekent dat verkeer vanaf de westelijke ringweg niet meer kan afslaan naar de Leonard Springerlaan en andersom.
Dat meldt Groningen Bereikbaar op haar website. 'In oktober starten de eerste werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe viaduct tussen de Leonard Springerlaan en de Concourslaan. Daarom moet de verbinding voor een lange tijd dicht.'

Omrijden

Automobilisten die de Leonard Springerlaan willen bereiken, bijvoorbeeld bezoekers van MartiniPlaza, zullen daarom het komende anderhalf jaar moeten omrijden als ze op de Ring West rijden. Op onderstaande kaart staan de omleidingen aangegeven.
Een plattegrond van de omleidingen naar de Leonard Springerlaan
Een plattegrond van de omleidingen naar de Leonard Springerlaan © Groningen Bereikbaar

Ombouw Vrijheidsplein en Ring West

De aanpak van het Vrijheidsplein vraagt om aanpassingen op de kruising van de westelijke ringweg met de Leonard Springerlaan. De westelijke ringweg moet daar worden verhoogd en de verkeerslichten op de ringweg zullen verdwijnen. Ook komen er op- en afritten om de Leonard Springerlaan op en af te kunnen rijden.
De afsluiting tussen de westelijke ringweg en de Leonard Springerlaan is niet enige afsluiting die komende tijd voor verkeershinder zorgt. Zo is een deel van Ring West van zondag 30 oktober tot woensdag 9 november afgesloten voor verkeer richting stadswijk Paddepoel en Zuidhorn.