De 35e editie van de 4 Mijl zit er weer op: 'Wát een mensen'

Veel volk op de Hereweg
Veel volk op de Hereweg © Patrick Wind/112Groningen
De 35e editie van de 4 Mijl in Groningen zit er weer op. Menigeen genoot met volle teugen, van winnaar Efrem Gidey tot de 79-jarige Johan, die ieder jaar een minuutje langzamer loopt.
RTV Noord besteedde via televisie, radio, online en sociale media ruimschoots aandacht aan het hardloopevenement, zodat niemand een seconde hoefde te missen. 'Wát een mensen langs de kant', zei een deelnemer. 'Echt een motivatie.'
Op Radio Noord werd vanaf 12.00 uur vooruitgeblikt op de 4 Mijl en kon je vanaf 13.00 uur luisteren naar het wedstrijdverslag. Op TV Noord kon je het evenement op de voet volgen via een livestream.

4Mijl4You

Zaterdagavond werd de alternatieve 4 Mijl, de 4Mijl4You, al gelopen. Dit evenement werd georganiseerd voor iedereen die wel wil meedoen aan de 4 Mijl, maar dat niet rennend kan of wil. Kijk hier het verslag van de feestelijke avond terug.
Voor Tineke en haar moeder is het traditie
Voor Tineke en haar moeder is het traditie © Eva Hulscher/RTV Noord

Wedstrijd

De 4 Mijl begint zondagmiddag om 13.00 uur met de wedstrijdloop. Duidelijk is dat er op de Vismarkt in ieder geval een nieuwe winnaar gekroond wordt. De Oegandees Rogers Kibet, die de laatste edities van de 4 Mijl won, is niet van de partij om zijn plek te verdedigen. Er doen dit jaar overigens helemaal geen Afrikaanse lopers mee. Wel zullen er nationale topatleten aan de start verschijnen.
De kanshebbers bij de mannen dit jaar zijn Noah Schutte, Gert Jan Wassink en Yorben Ruiten. Bij de vrouwen zijn Diane van Es, Maureen Koster en Jip Vastenburg favoriet.
4 Mijl-deelnemers vullen de Hereweg tijdens de 34ste editie
4 Mijl-deelnemers vullen de Hereweg tijdens de 34ste editie © Patrick Wind/112 Groningen

Charity Run

Na de wedstrijdloop is het tijd voor de Charity Run, waarin bedrijven-, studenten-, jeugd- en recreatielopers aan de beurt zijn.

Online

Ook online hoef je niets te missen van het hardloopevenement. Er wordt gedurende de 4 Mijl een liveblog bijgehouden en ook via de website kun je het evenement van begin tot eind live meekijken.