112-nieuws zondag 9 oktober: Stadjer (70) beroofd en mishandeld • Fietser gewond • Station Winsum vernield

Een politieagent
Een politieagent © FPS/Jos Schuurman
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

23.40: Automobilist heeft geen rijbewijs, is onder invloed en blijkt nog te moeten zitten

Bij een verkeerscontrole in de stad Groningen stuitten agenten zondagavond op een bestuurder die nog een celstraf van dertig maanden bleek te moeten uitzitten. De man, die onder invloed was, bleek bovendien geen rijbewijs te hebben. Zijn auto was onverzekerd.
De man, die werd overgebracht naar het cellencomplex, kreeg meerdere processen-verbaal.

21.05: Onbekenden stelen regenboogvlaggen en -spandoek in Winschoten

Onbekenden hebben zondagavond de start van de Regenboogweek in Winschoten verstierd door regenboogvlaggetjes en een regenboogspandoek weg te nemen. Dat gebeurde luttele uren nadat de organisatie de stad ermee had opgefleurd.
Het regenboogspandoek dat werd weggenomen
Het regenboogspandoek dat werd weggenomen © Regenboog Oldambt

16.25: Drie mannen beroven Stadjer (70) en laten hem gewond achter in recreatiepark Noorddijk

Een zeventigjarige man uit de stad Groningen is zaterdagmiddag in recreatiepark Noorddijk beroofd door 'drie jonge mannen of jongens'. Een hardloper trof de gewonde man rond 17.45 uur aan bij het voetpad tussen de Oosterweg en de Zuidwending.
Volgens de politie fietste de man daar op zijn e-bike, een zwarte Sparta met dubbele fietstassen. Deze is door de daders meegenomen.
De politie is op zoek naar getuigen van het voorval, of mensen die daar rond de tijd van de beroving in het recreatiepark waren. De politie vermoedt dat de drie daders daar op een bankje hebben gezeten. Getuigen wordt verzocht te bellen met 0900 8844. Anoniem bellen kan ook: 0800 7000.
Hier werd de Stadjer gevonden
Hier werd de Stadjer gevonden © Politie Groningen/Facebook

15.55: Fietser gewond bij aanrijding met automobilist in Midwolde

Op de Noorderweg (N978) in Midwolde zijn zondagmiddag een automobilist en een fietser met elkaar in botsing gekomen. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.
De fietser werd aan z'n verwondingen behandeld door ambulancepersoneel en is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten in Midwolde
Hulpdiensten in Midwolde © Persbureau Meter

0.05: Man (24) richt vernielingen aan op station Winsum

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er meerdere vernielingen aangericht op station Winsum. Hiervoor is een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.
Schade aan een bushokje bij station Winsum
Schade aan een bushokje bij station Winsum © 112Groningen