4 Mijl-spullen opgeruimd: 'Niet het allerleukste taakje, maar wel mooi om het samen af te sluiten'

Deelnemers van de 35e 4 Mijl op de Hereweg in Groningen
Deelnemers van de 35e 4 Mijl op de Hereweg in Groningen © 112 Groningen
Na een korte nacht waren de organisatoren van de 4 Mijl van Groningen maandagochtend alweer vroeg uit de veren om op te ruimen. De vrijwilligers kijken terug op een mooie editie.
Bogen, spandoeken, kilometerborden, medailles, alles moet weer terug naar de opslag. Daar wordt het opgehaald door de verhuurder. 'Het is echt een afsluiting van het weekend. Niet het allerleukste taakje, maar wel mooi om het samen af te sluiten', aldus projectmanager Johan Meijer, die al sinds 2010 bij de 4 Mijl betrokken is.

Hardloopfeestje

'Als je een evenement wil organiseren moet je het in het 4 Mijl-weekend doen, dan weet je zeker dat je goed weer hebt', vertelt Meijer. Zondag hadden de 16,5 duizend deelnemers van de 35e editie van het hardloopevenement over het weer niets te klagen: Regen bleef weg, de herfstzon scheen stralend in de stad en de temperatuur was behaaglijk. Een waar hardloopfeest waar de organisatie erg trots op is.
Maar zoals na elk feestje, valt het opruimen soms zwaar. 'Na de 4 Mijl hebben we met alle vrijwilligers en coördinatoren een hapje gegeten en daarna konden we ons ook niet bedwingen om nog even de stad in te gaan', zegt Meijer. Toch waren alle acht vrijwilligers op tijd aanwezig bij het depot aan de Schweizerlaan.
Bekijk de video:
Voor de organisatie van de 4 Mijl is de maandagochtend ook zwaar

Tweeduizend overgebleven medailles

Er zijn dit jaar ongeveer tweeduizend medailles overgebleven. 'Dat is niet heel ongebruikelijk. Elke deelnemer heeft als het goed is een medaille gekregen, maar we hebben altijd over. We kopen altijd ruim in. Geen medailles hebben is geen optie, maar te weinig medailles hebben is al helemaal geen optie', vertelt Meijer. De ongebruikte medailles worden afgegeven bij het oud-ijzer. 'Dat geld gaat in een potje en daar gaan we met de organisatoren en vrijwilligers iets leuks van doen', lacht Meijer.