112-nieuws dinsdag 11 oktober: Te brede vrachtwagen rijdt zich vast op ring • Opnieuw gaslek in Stadskanaal

De voor de ringweg te breed beladen vrachtwagen
De voor de ringweg te breed beladen vrachtwagen © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.50 Te breed beladen vrachtwagen rijdt zich vast op zuidelijke ring

De ringweg N7 tussen het Vrijheidsplein en Hoogkerk in de stad Groningen is afgesloten vanwege een te breed beladen vrachtwagen. De vrachtauto, onderdeel van een convoi exceptionelle, vervoert een onderdeel van een windmolen.
Het wegvak ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn is versmald. De te brede lading past daar niet doorheen.
Update 23.00: De vrachtwagen is inmiddels uit z'n lijden verlost is heeft via de A28 z'n weg kunnen vervolgen.

21.45: Gaslek op kruising Europalaan in Stadskanaal

In Stadskanaal is een deel van de Europalaan afgezet nadat er een gaslek is geconstateerd op de kruising met de Continentenlaan. Brandweerlieden zijn ter plaatse om verkeer en personen op afstand te houden en onderzoek te doen.
Burgemeester Klaas Sloots kwam ook poolshoogte nemen. Volgens Sloots is Enexis onderweg om metingen te verrichten.
Vorige week woensdag en donderdag werden verschillende winkels en appartementen aan de Europalaan in Stadskanaal urenlang ontruimd vanwege een gaslek. Of dit gaslek daarmee verband houdt, is niet duidelijk.
Update 22.45: Het lijkt mee te vallen dit keer. ‘Het is een klein gaslek dat is ontstaan tijdens de werkzaamheden', meldt de bevelvoerder van de brandweer. 'De afzetting is voor de eigen veiligheid van hulpdiensten gedaan. De afzetting wordt nu weggehaald en lek wordt gedicht.'
Brandweerlieden en burgemeester Klaas Sloots bij het gaslek
Brandweerlieden en burgemeester Klaas Sloots bij het gaslek © Persbureau Groningen

16.45: A7 dicht bij Zuidbroek door meerdere ongelukken

Op de A7 bij Scheemda zijn rond 16.05 uur twee auto's op elkaar gebotst. Door het ongeluk was een kilometerslange file ontstaan. De rechter rijstrook was afgesloten tussen Zuidbroek en Scheemda.
Ook bij knooppunt Zuidbroek zijn meerdere auto's op elkaar gebotst. Daardoor was de A7 volledig afgesloten in de richting van Duitsland.
Even na 18.30 uur werd de weg weer vrijgegeven.
De file op de A7 na een ongeluk bij Scheemda
De file op de A7 na een ongeluk bij Scheemda © Johan Wildeboer

16.10: Fietser en bestelwagen botsen in Oude Pekela

Op de Zuiderveen (N367) bij Oude Pekela is een fietser gewond geraakt na een botsing met een bestelwagen. Het slachtoffer is in de ambulance behandeld en daarna overgebracht naar het ziekenhuis, meldt een fotograaf. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend. De politie heeft de weg tijdelijk afgesloten.
De bestelwagen en de hulpdiensten op de plaats van het ongeluk in Oude Pekela
De bestelwagen en de hulpdiensten op de plaats van het ongeluk in Oude Pekela © Noordernieuws

16.00: Fietser gewond bij aanrijding in Haren

Op de Molenweg in Haren is rond 15:40 uur een vrouw op de fiets aangereden door een auto. Het slachtoffer raakte gewond en is volgens een 112-fotograaf overgebracht naar het ziekenhuis.. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend.
Hulpdiensten op de plek waar de vrouw aangereden werd in Haren
Hulpdiensten op de plek waar de vrouw aangereden werd in Haren © Persbureau Meter

11.35: Vrachtwagen gekanteld bij Garrelsweer

Langs de Stadsweg bij Garrelsweer is een vrachtwagen met oplegger gekanteld. Volgens een aanwezige 112-fotograaf raakte de chauffeur niet gewond en zit hij naast zijn vrachtwagen te wachten op een berger. De wagen was geladen met bietenpulp. De inhoud is deels op het gras terecht gekomen.
De gekantelde vrachtwagen bij Garrelsweer
De gekantelde vrachtwagen bij Garrelsweer © Richard Degenhart / ProNews

11.15: Man aangehouden voor heling

Een 26-jarige man uit de gemeente Westerwolde is maandagmiddag in Leeuwarden aangehouden voor heling. Hij probeerde bij een winkel te pinnen met een bankpas, maar wist de pincode niet meer. Personeel vertrouwde het niet en schakelde de politie in. De bankpas bleek afgelopen zaterdag verloren te zijn door de eigenaar.

9.45: Inzittenden gecrashte wagen A7 komen uit Leeuwarden

De twee mannen die maandagmiddag tijdens een politie-achtervolging met hun auto over de kop sloegen langs de A7 bij Marum, komen uit Leeuwarden. Het gaat om een 39-jarige man die achter het stuur zat en een 43-jarige bijrijder. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
De twee worden verdacht van een poging tot inbraak in Zevenhuizen. Agenten kregen de auto in het vizier en zetten de achtervolging in. Die eindigde bij Marum, door de crash. De twee mannen werden met getrokken wapen aangehouden, omdat er mogelijk een wapen in de auto zou liggen. De bestuurder is door ambulancepersoneel gecontroleerd op verwondingen.
De twee Leeuwarders zitten vast en worden verhoord.
De auto crashte op de A7-afrit bij Marum
De auto crashte op de A7-afrit bij Marum © Noordernieuws