Cel voor vrouw die slapende ex neerstak in haar woning

De hulpdiensten in de Werumeus Buningstraat in Stad
De hulpdiensten in de Werumeus Buningstraat in Stad © Patrick Wind/112 Groningen
Voor het neersteken van haar ex-man, die lag te slapen in haar woning aan de Werumeus Buningstraat in Groningen, is een 49-jarige vrouw veroordeeld tot anderhalf jaar cel. Hiervan is ruim een jaar voorwaardelijk.
De vrouw stak de man in de vroege ochtend van februari in zijn rug, terwijl hij ontwaakte. Het slachtoffer voelde ineens een steek in zijn rug. De man sliep bij zijn ex-vrouw, waar hij nog regelmatig was. Hun dochter kwam op het geschreeuw af. Vader en dochter konden het mes van de vrouw afpakken.

Vrouw hoorde stemmen

De vrouw was verward. Ze kan zich niets meer herinneren van de daad. Enkele weken daarvoor was de verwarring al toegenomen. Ze hoorde stemmen, zei ze. Haar dochter ging meermalen met haar naar de dokter, maar ze werden weggestuurd. Volgens de advocaat van de vrouw zouden medicijnen het besef en inzicht bij de vrouw hebben weggenomen.

Turbulent huwelijk

De rechter gaat hier niet in mee, omdat dit nergens uit blijkt en is van mening dat de vrouw nog wel enig besef had. De daad kan haar in verminderde mate worden aangerekend. De rechter hield rekening met het turbulent huwelijk van het stel en dat het op dit moment weer stukken beter gaat met de vrouw. Ook is zij niet eerder veroordeeld.
De vrouw moet zich tijdens haar proeftijd laten behandelen aan haar problemen.