Lopend Vuur: De kerstverlichting moet gewoon volop branden

Kerstverlichting in de Herestraat
Kerstverlichting in de Herestraat © ANP
Nog 74 dagen en dan is het kerstmis. De tijd gaat snel en voor je het weer zitten we weer in de donkere dagen voor Kerst. Die donkere dagen worden vaak opgefleurd door kerstverlichting in de winkelstraten. Vaak al voor Sinterklaas wordt de versiering opgehangen. De feestdagen zorgen immers voor drukke tijden voor de winkeliers.
Voor de ondernemersverenigingen is er dit jaar een extra hoofdbreken bij: gaat de kerstverlichting wel aan met de hoge energieprijzen? En is het daarom nog wel van deze tijd?
In Stad wordt het aantal lichturen flink teruggeschroefd. Dit tot spijt van Fred de Bruin van de Groningen City Club. 'De branduren gaan we substantieel beperken. In plaats van 13.00 uur 's middags tot middernacht wordt dit van 15.00 tot 21.00 uur.'
De Bruin werd een aantal weken geleden al door het stadsbestuur aangesproken over de feestverlichting. 'Ze vonden het niet zo fraai als we de lichten volop zouden laten branden in een tijd waar mensen te maken hebben met energiearmoede. Dat begrijpen we, maar we willen ook wat gezelligheid creëren om de klanten naar het centrum te krijgen.'
Veel andere winkeliersverenigingen in onze provincie kiezen er ook voor om de feestverlichting minder uren te laten branden. Een logische stap van de ondernemers of niet?

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Verwarming

'Bij mij staat de verwarming alweer aan' was dinsdag ons Lopend Vuur. Van de bijna 12.000 stemmers zegt 51 procent de kachel weer aan te hebben.