Het Groot Dictee op 26 november vanuit Forum Groningen

Het Forum gezien vanaf de Martinitoren
Het Forum gezien vanaf de Martinitoren © Deon Prins
Presentator Frits Spits verklapte in augustus al dat het Groot Dictee der Nederlandse Taal naar Groningen komt, maar nu zijn ook de locatie en datum bekend. Het wordt op 26 november om 11.00 uur live uitgezonden vanuit het Forum in Stad.
Het Groot Dictee bestaat sinds een aantal jaren alleen nog als radioversie en wordt elk jaar op een andere locatie opgenomen. Het telt veertig deelnemers: twintig geselecteerde luisteraars en twintig bekende Nederlanders en Vlamingen.
Een aantal van de prominenten zijn dit jaar: operazangeres Francis van Broekhuizen, verslaggever Bram Douwes, presentator Margriet Vroomans, kinderboekenschrijfster Tosca Menten, schrijver Bert Wagendorp en stadsdichter van Groningen Myron Hamming. Voormalig Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet zal het dictee voorlezen, dat geschreven is door Wim Daniëls.
De vorige editie werd gewonnen door de 20-jarige student Suzanne Voets, die slechts drie fouten had. De beste prominent was cabaretier en columnist Pieter Derks met vijf fouten.
De uitzending begint 26 november om 11.00 uur op NPO Radio 1.