Gewapende overval op juwelier in Stad

GRONINGEN - Op juwelier Kiestra, in de Poelestraat in de stad Groningen, is zaterdagmiddag een gewapende overval gepleegd. De politie heeft zaterdagavond een drietal Litouwers aangehouden.
Iets na vier uur kwamen de drie de zaak binnen, dreigden met een vuurwapen en eisten geld en juwelen. Ze sloegen enkele vitrines in en gingen er met de buit vandoor richting het Gedempte Kattendiep. Bij de overval raakte niemand gewond.

Drugscontrole

De drie zijn later op de avond aangehouden in de trein tussen Scheemda en Winschoten aangehouden. De aanhouding was het gevolg van een drugsactie van de spoorwegpolitie, de Koninklijke Marechaussee en de Duitse Bundespolizei. Een drugshond sloeg aan bij een van de Litouwers. Hij was in het bezit van een zakje softdrugs. Zijn kornuiten hadden tassen vol juwelen en horloges bij zich. De goederen kwamen overeen met de spullen die waren buitgemaakt in de Poelestraat.

Overvalgolf

Juwelier Kiestra is jaren geleden ook al doelwit geweest van overvallers. Groningen heeft te maken met een golf aan overvallen. Vorige maand werd nog een juwelier in de Oosterstraat beroofd. Die daders zijn nog spoorloos.