Speler Lycurgus door nare omstandigheden alsnog op buitenlands avontuur

Steven Ottevanger op archiefbeeld
Steven Ottevanger op archiefbeeld © Karel-Jan Buurke/RTV Noord
Steven Ottevanger kan zich alsnog opmaken voor een buitenlands avontuur. De volleyballer van Samen Lycurgus, die sinds de zomer op zoek was naar een buitenlandse club, vertrekt naar Greenyard Maaseik door een naar voorval bij de Belgische club.
Maaseik was op zoek naar een libero, nadat de 19-jarige Martin Perin anderhalve week geleden in een oefenduel tegen Aalst plotseling in elkaar zakte. De Belgische international werd vervolgens succesvol gereanimeerd. Perin is inmiddels aan de beterende hand.

Ottevanger krijgt alsnog de kans

In de zoektocht naar een libero kwam Maaseik uit op Steven Ottevanger. De 27-jarige Ottevanger speelde vier jaar als libero bij Lycurgus en nam na het vorige seizoen afscheid van de Groningse volleybalclub, omdat hij in het buitenland wilde spelen. Toen dat niet lukte, kwam hij terug naar Lycurgus om als passer-loper aan te sluiten bij de selectie, met de optie om alsnog te vertrekken wanneer die mogelijkheid zich voor zou doen.

Vervanger?

Ottevanger heeft een contract getekend bij Maaseik, dat hem tot het einde van dit kalenderjaar aan de Belgische topclub verbindt. De technische staf van Lycurgus kijkt nu naar de mogelijkheden voor de vervanging van Ottevanger.

Orion

Zaterdagavond vanaf 20.00 uur speelt de ploeg van coach Arjan Taaij het eerste thuisduel van de competitie, tegen Active Living Orion uit Doetinchem. Het afgelopen weekend werd er uit bij Sliedrecht Sport al nipt met 3-2 gewonnen.