Architect van de Kunstwerf in Stad genomineerd voor Abe Bonnema Prijs

De Kunstwerf van buitenaf gezien
De Kunstwerf van buitenaf gezien © Stijn Bolleart
Donna van Milligen Bielke is dit jaar een van de vijf kanshebbers op de Abe Bonnema Prijs voor jonge architecten. Ze ontwierp de Kunstwerf aan de Bloemstraat in de stad Groningen samen met Ard de Vries. In het gebouw hebben diverse theater -en dansgezelschappen een onderkomen gekregen. Het ontwerp van Van Milligen Bielke en De Vries werd bijna drie jaar geleden gekozen uit 107 inzendingen.
De Abe Bonnema Prijs is bestemd voor architecten onder veertig jaar, die een gebouw hebben ontworpen die in 2020 of 2021 is opgeleverd. Naast Van Milligen Bielke maken ook de architecten Thomas Buijs (Gibbon Paviljoen in Amsterdam), Tjerk de Boer (Huis Vaneker in Enschede), Laura van Santen (Dijkhuis in Strijensas) en Keimpke Zigterman (Huis in de Duinen op West-Terschelling) kans. Voor de winnaar ligt er een geldbedrag van 20.000 euro klaar.

Kloppend hart

De Kunstwerf is sinds vorige maand een nieuw kloppend hart op cultureel gebied in onze provincie. Voor Club Guy & Roni, Noord Nederlands Toneel, NITE, De Steeg, De Noordelingen, Het Houten Huis, Jonge Harten, Noordpool Orkest en Gebied-B zijn er repetitieplaatsen en plekken waar op welke manier dan ook aan kunst kan worden gedaan. Het gebouw is bovendien gasloos en energieneutraal.
De winnaar van de prijs wordt op zaterdag 10 december bekendgemaakt in het Rijksmuseum in Amsterdam.