Noordlaren zet in op eerste natuurijsmarathon

NOORDLAREN - De eerste marathon op natuurijs vindt maandagavond of dinsdagmiddag plaats in Noordlaren. De KNSB heeft de ijsvloer zondagavond voorlopig goedgekeurd, maandagochtend om 08.00 uur wordt definitief besloten of de marathon in Noordlaren doorgang zal vinden.
IJsvloer

Volgens voorzitter Jan Geert Veldman van de ijsvereniging is de ijsvloer nu twee centimeter dik. Om een marathon te mogen organiseren op de ijsbaan moet de ijsvloer minimaal drie centimeter dik zijn. ,,Maandagochtend hebben we die drie centimeter heus wel'', voorspelt Veldman. ,,We gaan vanavond met giertanks meer water op de baan spuiten. De bovenlaag wordt dan met het uur dikker.''
Primeur
Ook de wedstrijdcoördinator van de KNSB, Teun Breedijk, verwacht dat Noordlaren deze winter de primeur in de wacht sleept omdat het in dit gebied het sterkst vriest. Het lijkt er op dat Haaksbergen na vijf succesvolle jaren wordt verslagen.
Bob de Jong
Bob de Jong wil maandag of dinsdag meedoen aan de marathon op natuurijs in Noordlaren. Dat zei de schaatser zondag na zijn overwinning op de 10 kilometer in Hamar. ,,Ze hadden het voor mij niet beter kunnen plannen'', aldus De Jong. Bob de Jong heeft voorlopig geen langebaanwedstrijden meer; hij kan zich vanaf heden twee maanden lang concentreren op marathons en andere wedstrijden op natuurijs.