Zorgorganisaties in Groningen zetten medewerkers in voor verduurzaming

Het UMCG
Het UMCG © Jos Schuurman/FPS
Verschillende zorgorganisaties in de gemeente Groningen zijn gestart met de campagne Zorg voor Energie, voor het versnellen van verduurzaming van de zorg. De campagne is onderdeel van het initiatief Milieuplatform Zorgsector (MPZ).
Vanwege de hoge energiekosten heeft de zorg nood om te verduurzamen. De campagne Zorg voor Energie moet volgens de organisatie 'bijdragen aan het terugbrengen van het energieverbruik in de Nederlandse gezondheidszorg'. In Groningen doen onder meer het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), Ommelander Ziekenhuis Groningen, Martini Ziekenhuis Groningen, Cosis en De Zijlen Fier mee.

Kopjes hergebruiken en licht uit

Zorgmedewerkers krijgen tijdens de campagne tips om te verduurzamen: zoals het hergebruiken van kopjes en het uitdoen van de lichten wanneer er niemand in de kamer is.
Om de campagne symbolisch in te luiden werd woensdag op verschillende zorglocaties het licht al uitgezet.

Verduurzaming versnellen

MPZ-directeur Adriaan van Engelen is trots en blij dat zorgorganisaties zich bij de campagne hebben aangesloten. 'Ons doel is dat de zorgbestuurders en managers weten wat hun grootste impact op duurzaamheid is en wat de bijbehorende maatregelen zijn. Dat de zorgorganisaties uit de gemeente Groningen en met hen nog 175 zorgorganisaties zich nu hebben aangesloten, is een prachtig initiatief.'