Genoeg bussen voor vervoer FC Groningen-fans naar uitwedstrijd FC Twente

Honderden FC-supporters reizen zondag af naar Enschede
Honderden FC-supporters reizen zondag af naar Enschede © JK Beeld
Er rijden zondag genoeg bussen om zo'n negenhonderd FC Groningen-supporters te vervoeren naar het uitduel tegen FC Twente in Enschede. Dat laat de club weten op Twitter.
Doordat de Enschedese burgemeester Roelof Bleker vijf dagen voor de wedstrijd de vervoersregeling aanpaste, was het onzeker of voldoende bussen beschikbaar zouden zijn voor het vervoer van de FC Groningen-fans.
Ongeveer de helft van hen zou eerst op eigen gelegenheid naar Holten komen, om vervolgens met pendelbussen naar Enschede te reizen. Maar door de ingreep van gemeente Enschede, moesten opeens negenhonderd uitsupporters gebruikmaken van de buscombiregeling.

Openbaar ordeprobleem

De politie Oost-Nederland meldde woensdag dat de reden hiervan ligt bij 'binnengekomen informatie', waardoor 'een groot openbaar ordeprobleem kan ontstaan'. Wat dat verder inhoudt, is niet bekend.
Volgens John de Jonge, voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen, zijn in een vervroegd stadium al afspraken gemaakt over het vervoer van de uitfans. 'Op 23 september werd besloten dat supporters van FC Groningen met de auto naar een parkeerplek in Holten konden afreizen, waarna ze met pendelbussen naar het stadion zouden worden vervoerd.'

Samenwerking tussen club en supportersclub

Dankzij samenwerking tussen de supportersvereniging en de club is het alsnog gelukt om voldoende bussen te regelen.
De wedstrijd FC Twente-FC Groningen wordt zondagmiddag om 14.30 uur gespeeld.