Donar ontslaat coach Matthew Otten na tegenvallende resultaten

Donar-coach Matthew Otten op archiefbeeld
Donar-coach Matthew Otten op archiefbeeld © JK Beeld
Matthew Otten is niet langer de coach van de basketballers van Donar. Het bestuur en technisch directeur Drago Pasalic zijn niet tevreden over 'de ontwikkeling van het team en de ontwikkeling van de coach'.
Dat heet de club donderdag bekendgemaakt.

Bijna alleen maar verloren

Donar begon de competitie afgelopen weekend met een nederlaag tegen Aris Leeuwarden (70-76). Ook het eerste Europese duel van de Groninger basketballers tegen BC Kalev ging verloren.
Op een oefenwedstrijd tegen Feyenoord na, gingen de andere zeven duels in de voorbereiding verloren.
Assistent-coach Andrej Stimac neemt de taken van Otten voorlopig over.
Een succes dat Donar onder het bewind van Otten boekte, was de nationale bekerwinst. De Groningers versloegen rivaal Heroes Den Bosch in maart met 76-71.

Periode Otten

Otten tekende in mei 2021 voor twee seizoenen in Groningen, met een optie voor een derde jaar. De Amerikaan, die ook de Nederlandse nationaliteit heeft, was de opvolger van Pete Miller, die weer de vervanger was van Ivan Rudez.
Voor zijn tijd bij Donar was Otten coach van Yoast United uit Bemmel. Hij werd met die ploeg eerste in de Elite B-groep. Daarnaast bereikte hij met Yoast de finale van het bekertoernooi, waarin werd verloren van BAL uit Weert.

Ook als speler actief

Als speler kwam Otten ook in actie voor de Groninger basketbalclub. Dat was tussen 2009 en 2011, toen Donar nog speelde onder hun vorige naam GasTerra Flames. Hij pakte in die periode onder coach Marco van den Berg de landstitel in 2010 en een jaar later ook de nationale beker.