112-nieuws vrijdag 14 oktober: Drachtige koe gered • Verdachte dode hond meldt zich • Zwaargewonde na aanrijding met trekker

De brandweer heeft de drachtige koe op de kant getrokken
De brandweer heeft de drachtige koe op de kant getrokken © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

17.15: Brandweer trekt koe uit Van Starkenborghkanaal

De brandweer heeft vrijdagmiddag een koe uit het Van Starkenborghkanaal bij Zuidhorn getrokken. Hoe het dier, dat drachtig bleek te zijn, in het kanaal is beland, is niet bekend.

16.30: Politie hoort verdachte in zaak van dode hond in sporttas in Eemskanaal

In de zaak van de dode hond, die donderdag sterk vermagerd werd gevonden in een sporttas in het Eemskanaal N.Z. in Delfzijl, heeft zich vrijdagmiddag een persoon gemeld bij de politie.
'Deze persoon wordt door de politie gehoord als verdachte', zegt woordvoerder Thijs Damstra. 'We willen graag weten hoe die hond aan z'n einde is gekomen en hoe het dier in het Eemskanaal is beland.'
Na de vondst deelde de politie foto's van de sporttas en de dode hond op social media. 'Het was een verschrikkelijke foto, maar dat deden we bewust, in het kader van de opsporing', zegt Damstra. 'Naar aanleiding daarvan zijn er ook veel reacties binnengekomen.'

15.10: Stadsbus botst met personenauto op Zuiderdiep in Stad

Op het Zuiderdiep in de stad Groningen is vrijdagmiddag ter hoogte van bioscoop Pathé een stadsbus in botsing gekomen met een personenauto. Beide voertuigen liepen schade op, maar er raakte voor zover bekend niemand gewond.
Het ongeval zorgde wel voor verkeershinder, omdat het Zuiderdiep enige tijd was afgesloten. Daarom reden de lijnen 7, 9 en 19 van Qbuzz enkele uren een andere route.

12.10: Vrachtwagen dwars over de weg bij Fivelpoort

Op de Tolweg bij bedrijventerrein Fivelpoort bij Appingedam staat een vrachtwagen dwars over de weg. Het voertuig hangt deels boven een sloot. De weg tussen de rotonde bij Fivelpoort en de kruising met de Groeveweg is afgesloten.
Wat de oorzaak is van de onnatuurlijke positie van de vrachtwagen, is niet bekend.
Hoelang de stremming nog gaat duren, is ook onbekend. Een groot deel van de weg ligt bezaaid met modder. De gemeente heeft een veegwagen ingezet om de rotzooi op te ruimen.
De politie neemt poolshoogte bij de vrachtwagen
De politie neemt poolshoogte bij de vrachtwagen © ProNews

05.50: Frontale botsing auto en trekker

Een auto en een trekker zijn frontaal op elkaar gebotst aan de Barnflair Oost bij Ter Apel. Bij het ongeval is de 18-jarige automobilist uit Ter Apel ernstig gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. De trekker werd bestuurd door een 19-jarige man uit de gemeente Emmen.
De weg is afgezet. Mogelijk heeft het ongeluk te maken met de mist. De politie doet onderzoek.
Hulpdiensten aan de Barnflair Oost in Ter Apel
Hulpdiensten aan de Barnflair Oost in Ter Apel © Ruben Huisman / Persbureau Meter