Coach Wormuth smeekt spelers: 'Alsjeblieft geen persoonlijke fouten meer'

Trainer Frank Wormuth.
Trainer Frank Wormuth. © Orange Pictures
Drie wedstrijden op rij verloren en een plaats op de ranglijst net boven de degradatiestreep. Het seizoen van FC Groningen verloopt onder de nieuwe trainer Frank Wormuth op zijn zachtst gezegd moeizaam. Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma. Keeper Peter Leeuwenburgh keert terug onder de lat door de schouderblessure van Michael Verrips.
FC Groningen treft met FC Twente een ploeg die het goed doet. Het team van trainer Ron Jans staat op een keurige vijfde plek. Wormuth ziet FC Twente als favoriet, maar gelooft ook in de kansen van FC Groningen.

Ook een beetje geluk hebben

'Wij moeten onze eigen prestatie brengen en dan misschien ook een beetje geluk hebben. Zo werkt het soms in voetbal. We moeten in ieder geval, dat hebben we ook tegen RKC en AZ gezien, die persoonlijke fouten weg krijgen.'
'Alsjeblieft, géén persoonlijke fouten'

Veel praten

Op de training van vrijdag is Wormuth veel aan het woord. De partijvorm wordt om de paar trappen stil gelegd en steeds weer worden er aanwijzingen gegeven. Mike Te Wierik weet dat het er bij hoort als een ploeg nog niet lekker draait.
'Je moet even wat tactische dingen doornemen voor zondag. Ik denk ook dat dat goed is. Twente is een goeie ploeg dus we moeten goed voorbereid zijn om daar een resultaat te behalen', zegt de verdediger.
Trainer Wormuth hamert op de ontwikkeling van het team. Met drie wedstrijden in een week (Twente uit, Dordrecht uit voor de beker en PSV thuis) kunnen daar flinke stappen in worden gemaakt.
We hebben snel een goed resultaat nodig
Mike te Wierik
'Ik probeer gewoon elke wedstrijd zo goed mogelijk te spelen en je probeert je ook zo goed mogelijk je ding te doen voor het team. Ik hoop dat het ook snel resultaat op levert, want dat zijn we wel nodig', zegt Te Wierik.
'We kunnen onze borst natmaken, maar we gaan voor drie punten'

Persoonlijke fouten

Wat wil Wormuth zien van zijn spelers zien tegen FC Twente? 'Ik verwacht van ze wat ze ook tegen AZ en RKC hebben laten zien. Niet qua uitslag maar wel qua prestatie. Hoge intensiteit, veel kilometers, defensief compact en offensief meer kansen creëren', zegt Wormuth. 'En alsjeblieft geen persoonlijke fouten meer. Dat heeft ons al heel veel punten gekost.'

Niet aanwezig

FC Groningen speelt zondag uit om 14.30 tegen FC Twente. Het team moet het doen zonder doelman Verrips en verdedigers Liam van Gelderen en Nordin Musampa. Musampa is geopereerd aan zijn meniscus en is langere tijd uitgeschakeld. Radinio Balker is geschorst door de rode kaart van vorige week tegen RKC.