Provincie vraagt omwonenden mee te denken over doorfietsroute Zuidlaren - Haren

Deel van de doorfietsroute tussen Zuidlaren en Haren
Deel van de doorfietsroute tussen Zuidlaren en Haren © Provincie Groningen
De provincie onderzoekt de beste en meest aantrekkelijke route voor de zogeheten doorfietsroute tussen Zuidlaren en Haren. De bestaande doorfietsroute wordt op termijn doorgetrokken naar Zuidlaren. De provincie vraagt omwonenden mee te denken over de nieuwe route.
De doorfietsroute van Zuidlaren naar Haren wordt zo'n 11 kilometer lang en start in het noordelijk deel van Zuidlaren. Via Midlaren en Noordlaren gaat het fietspad vervolgens door Glimmen, Appelbergen of Onnen naar Haren. In Haren sluit het fietspad aan op de bestaande doorfietsroute naar Groningen, die begint in de Jachtlaan.

Ervaring en kennis

De provincie Groningen brengt samen met de provincie Drenthe en de gemeenten Tynaarlo en Groningen wensen van de omgeving in kaart. 'De ervaring en kennis van omwonenden, fietsers en natuurliefhebbers is daarbij van groot belang. Wat is de beste plek voor een doorfietsroute en welk type fietspad past het beste in het gebied?', aldus de provincie.

Voorkeursvariant

Meedenken kan via de website van de provincie. Reageren kan tot 1 december. De provincie presenteert de verschillende routes in februari 2023. Vervolgens wordt een voorkeursvariant gekozen. Rond de zomer is de definitieve route bekend.