112-nieuws zaterdag 15 oktober: Blauwe Lotus crasht • Stadjer beroofd op straat • Scooterrijder gewond

De Lotus uit 2001
De Lotus uit 2001 © Patrick Wind
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

17:30: Gaslucht aan de Camphuysenstraat in Stad

De brandweer heeft onderzoek gedaan in een woning aan de Camphuysenstraat in Stad, na melding van gaslucht.
De brandweer is aanwezig
De brandweer is aanwezig © Patrick Wind/112 Groningen

15:30: Rookontwikkeling in dierenzaak Hoogezand

Achter in een dierenzaak in Hoogezand kwam rook vrij bij het slijpen. Voor korte tijd woedde er brand in de zaak. De brandweer kreeg het snel onder controle en het pand is gelucht. In verband met mogelijk rookinhalatie kwam er ook een ambulance, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Een papegaai werd door de brandweer uit het pand gered.
Brandweer ter plaatse in Hoogezand
Brandweer ter plaatse in Hoogezand © Venema Media

15:15: Auto en fietser botsen op elkaar

Op de kruising van de Turfsingel en de Bloemstraat in Stad vond een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser. De fietser kon in de ambulance behandeld worden, de automobilist kwam met de schrik vrij.
De politie inspecteert de fiets
De politie inspecteert de fiets © Patrick Wind/112 Groningen

14.00: Lotus crasht op N46

Op de afrit Beijum Noord op de N46 is zaterdagmiddag een Lotus Elise uit 2001 tegen een lantaarnpaal gereden. De bestuurder van de sportauto verloor de macht over het stuur. De schade aan de auto is groot. De Lotus werd afgesleept door een bergingsbedrijf. De afrit vanaf Lewenborg was enige tijd afgesloten.

6.30: Stadjer (19) op straat beroofd door vier jongens met bivakmutsen

Een negentienjarige man is zaterdagochtend rond 6.30 uur voor de deur van zijn woning aan de Grevingaheerd in de stad Groningen beroofd van enkele goederen. De man verklaarde dat hij bij thuiskomst werd aangevallen door vier (vermoedelijk) jonge jongens die uit de bosjes sprongen. Die waren in het zwart gekleed en droegen bivakmutsen. 'Onder bedreiging van een mes werden hem de goederen afhandig gemaakt', aldus een politiewoordvoerder.
De vier maakten zich na de straatroof uit de voeten richting de Emingaheerd. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval en camerabeelden.

2.10: Scooterbestuurder komt hard ten val in Stad

Op de rotonde Van Swietenlaan/Paterswoldseweg in de stad Groningen is zaterdagmorgen vroeg een scooterbestuurder hard ten val gekomen. Voorbijgangers troffen de man bewusteloos op straat aan en belden de hulpdiensten.
De man werd eerst gecontroleerd in de ambulance en is vervolgens met onbekende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten ontfermen zich over de scooterbestuurder
Hulpdiensten ontfermen zich over de scooterbestuurder © Persbureau Meter