Lycurgus verliest eerste topduel in eigen huis na vijf sets

Ryan Coenen slaat de bal over het blok van Orion
Ryan Coenen slaat de bal over het blok van Orion © JKBeeld
De volleyballers van Samen Lycurgus hebben het eerste thuisduel van de competitie nipt verloren van rivaal Active Living Orion uit Doetinchem. Het werd 2-3 in het Alfa-college Sportcentrum.
Voor aanvang van de wedstrijd werden de spelers feestelijk voorgesteld aan het publiek, dat een leuk duel kon verwachten gezien de historie. Het vorige seizoen was Orion de grote favoriet, maar verloor die ploeg in Ede eerst een knotsgekke bekerfinale van Lycurgus en vervolgens was Draisma Dynamo te sterk in de strijd om de landstitel.
Luuk Hofhuis komt het veld op
Luuk Hofhuis komt het veld op © JKBeeld
Lycurgus-coach Arjan Taaij begon aan de wedstrijd met Markus Held, Jacob Kern, Kyle McCauley, Ryan Coenen, Luuk Hofhuis, Niels de Vries en Jeffrey Klok. Zijn ploeg begon scherp en liep al snel uit. Het eerste bedrijf, dat regelmatig onderbroken werd door falende techniek, eindigde in 25-17.

Om en om beter

In de tweede set kwam Orion, met oud-Lycurgianen Stijn Held en Edson Felicissimo, beter uit de startblokken (1-8). Er zat meer venijn in bij de bezoekers en de set eindigde in 20-25. In de derde set was het beeld weer omgekeerd. Lycurgus begon opnieuw scherper (10-3) en wist de voorsprong tot het einde vast te houden (25-19). De vierde set werd een stuk spannender en ging met 23-25 naar Orion, dus kwam er een en beslissende vijfde set.
Coenen: 'We begonnen te slecht in de vijfde set'

Vijfde set

In die laatste set liepen de bezoekers gelijk uit (0-3). Bij de stand 7-11 moest het publiek opnieuw een tijd wachten vanwege technische malheur. Het kon niet voor een ommekeer zorgen voor de Groningers: 12-15.
Lycurgus won vorige week uit nog met 3-2 van Sliedrecht Sport en heeft daardoor drie punten uit twee duels.
Taaij: 'Het was een fantastische wedstrijd'

Dynamo en SSS

Volgende week zaterdag speelt Lycurgus opnieuw voor de competitie. Dan spelen de Groningers vanaf 20.00 uur in Apeldoorn tegen landskampioen Draisma Dynamo. Een dag later is Simplex/SSS vanaf 16.00 uur de tegenstander in het Alfa-college Sportcentrum.