Donar pakt na ontslag Otten zwaarbevochten uitzege op Landstede

De spelers van Donar onder leiding van coach Stimac (rechts)
De spelers van Donar onder leiding van coach Stimac (rechts) © Karel-Jan Buurke/RTV Noord
De basketballers van Donar hebben in Zwolle het eerste duel na het ontslag van coach Matthew Otten knap weten te winnen. Het duel tegen Landstede Hammers eindigde in 63-68.
De week stond bij Donar vooral in het teken van het ontslag van coach Matthew Otten, die na tegenvallende resultaten moest vertrekken. Hij wordt momenteel vervangen door zijn toenmalige assistent Andrej Stimac. De Kroaat begon met Leon Williams, Vernon Taylor, Kjeld Zuidema, Artjoms Butjankovs en Willem Brandwijk aan de wedstrijd.

Gelijkwaardig begin

Het duel ging mooi gelijk op. Na de eerste tien minuten stond Donar een punt voor in Zwolle (16-17). In het tweede kwart bleef die voorsprong precies in stand (38-39). Beide ploegen speelden met veel passie en scoorden op alle fronten gelijkwaardig.
In de tweede helft bleven beide ploegen aanvankelijk dicht bij elkaar. Een knap schot op de buzzer van Butjankovs, die verder zijn vizier niet op scherp had (3 uit 13), zorgde voor de stand 53-58 aan het einde van het derde kwart. In het laatste bedrijf werd veel gemist, maar wist Donar nipt de voorsprong te behouden.

Callison en Zakis uitblinkers

Charles Callison, die topscorer was met achttien punten, maakte een belangrijke driepunter een halve minuut voor tijd. Ronalds Zakis, die voorheen minder opvallend was, deed het nu eveneens uitstekend. Hij schoot al zijn zes pogingen raak en kwam op dertien punten. Clay Mounce deed niet mee, vanwege een enkelblessure die hij opliep tijdens het Europe Cup-duel in Tallinn.