Leekster Eagles houdt lang stand tegen koploper

Archieffoto Leekster Eagles
Archieffoto Leekster Eagles © Leekstereagles.nl
Leekster Eagles/Amysoft heeft zich goed staande gehouden tegen koploper Hovocubo. De regerend landskampioen won in Leek met 6-3, maar het team van coach Bas Lulofs had zelfs kansen op een resultaat.
Vanzelfsprekend nam Hovocubo het initiatief in Sportcentrum Leek. De thuisploeg beperkte zich in eerste instantie tot verdedigen en deelde af en toe een speldenprik uit. Doelman Tarick Kalfsbeek, door Lulofs voorlopig aangewezen als eerste keeper boven Youri Tepper, moest een aantal keren ingrijpen. Toch moest hij in korte tijd twee tegentreffers incasseren.

Binnentikken

Leekster Eagles herpakte zich na de opgelopen achterstand. Getuar Derguti kon de bal binnentikken na een prima actie van Stan van der Wal. Derguti kreeg vervolgens nog een levensgrote kans op de gelijkmaker. Voor het rustsignaal scoorden de bezoekers nog een keer.

Spanning terug

Ook in de tweede helft wilde de thuisploeg zich niet zomaar neerleggen bij de ingecalculeerde nederlaag. Fabio de Matos Fernandes bracht al vlot de spanning terug. De bezoekers uit Noord-Holland leken zelfs even in paniek, maar konden het kwaliteitsverschil uiteindelijk toch uitdrukken in nog drie treffers. Van der Wal scoorde tussendoor bij de stand 2-5 de derde goal voor Leekster Eagles.

'Goed gevoel'

'Dit was een van onze betere wedstrijden. Natuurlijk kunnen wij het niveau van Hovocubo niet aantikken, maar af en toe hadden we ze te pakken. Je moet daarnaast een beetje geluk hebben dat je zelf op voorsprong komt. Dat zat er helaas niet in. Het geeft in elk geval een goed gevoel richting de komende wedstrijden waarin we punten moeten pakken', blikte Lulofs terug en vooruit. Zijn ploeg staat na vijf wedstrijden op de voorlaatste plaats in de Eredivisie met twee punten.
Yoshua St. Juste maakte z'n rentree na een kuitblessure. De internationale maakte niet veel speelminuten. In de slotfase ging hij geblesseerd naar de kant.