Eurocup Delfzijl na twee coronajaren weer gepland: 'Misschien loopt er straks wel een nieuwe Messi rond'

Roy Boxmeer
Roy Boxmeer © Wiebe Klijnstra/RTV Noord
Na twee geannuleerde edities staat Eurocup Delfzijl begin januari weer op de agenda. De organisatie van het jaarlijkse voetbalevenement is blij dat ze weer op zoek kunnen naar 'de crème de la crème' van de voetbalwereld.
'Het is fantastisch dat de Eurocup weer kan doorgaan', zegt voorzitter Roy Boxmeer. 'Vorig jaar zou eigenlijk de tiende editie van het evenement zijn. Dan is het behoorlijk zuur als het niet door kan gaan. Nu kijken we er dus des te meer naar uit.'
Eurocup Delfzijl is een indoorvoetbaltoernooi voor jeugdteams tot 13 jaar van betaalde voetbalorganisaties. Het tweedaagse toernooi wordt gespeeld op kunstgras dat speciaal voor Eurocup Delfzijl wordt gelegd in het Groningen Seaports Stadion. Eerdere edities werden achtereenvolgens gewonnen door KV Mechelen (België), Regioteam Eurocup, Sparta (twee keer), Ajax, Chelsea (Engeland), Bayern München (Duitsland) en RC Genk (België).

Voorbereiding

De voorbereidingen voor het toernooi in 2023 zijn in volle gang. 'We zijn al een tijdje druk bezig met de organisatie van het evenement', zegt Boxmeer. 'Dit jaar is de sponsoring bijvoorbeeld best spannend, omdat we niet weten hoe bedrijven er nu voor staan. De coronacrisis en de energieprijzen hebben de bedrijfsvoering natuurlijk behoorlijk beïnvloed.'
Desalniettemin zet de organisatie haar beste beentje voor. Zo wordt dit jaar ingezet op het benaderen van topclubs. 'Van het niveau FC Barcelona zullen we er geen vijf halen, maar een paar goede internationale clubs op het veld zou mooi meegenomen zijn. Wellicht loopt er dan straks wel een nieuwe Messi op het veld', zegt Boxmeer. Het evenement zag al eerder toptalenten aan het werk. Zo voetbalde PSV-er Cody Gakpo als tiener tijdens het jaarlijkse indoorvoetbaltoernooi.

Gastgezinnen

De organisatie van Eurocup is nog wel op zoek naar gastgezinnen waar het talent kan verblijven. Tijdens het evenement moeten de spelers voor twee dagen worden ondergebracht bij gastgezinnen die in een slaapplek, eten en vervoer naar de wedstrijden kunnen voorzien. Het is fijn als de gastgezinnen in de omgeving van het stadion wonen, zegt de organisatie. 'Super leuk toch, zeker als je kinderen hebt die van voetbal houden', zegt Boxmeer.
Eurocup Delfzijl vindt plaats op 14 en 15 januari 2023 in het Groningen Seaports Stadion in Delfzijl.