Nieuwe flitspaal aan de Europaweg in Groningen staat vanaf woensdag aan

De flitspaal aan de Europaweg in Groningen
De flitspaal aan de Europaweg in Groningen © Arie Hut/RTV Noord
Verkeer dat vanaf woensdag te hard over de Europaweg in Groningen in de richting van het stadscentrum rijdt, wordt beboet. De flitspaal die al een aantal maanden ter hoogte van het tankstation staat, wordt dan in gebruik genomen.
Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Op de weg waar de flitspaal staat, geldt een maximum snelheid van vijftig kilometer per uur. Een paar honderd meter verderop, op de kruising van de Europaweg met de Sontweg, staat ook een flitspaal. Die is vorige maand aangezet.

Positief effect op veiligheid verwacht

Het OM verwacht dat de flitspaal bij het tankstation zorgt voor 'een positief effect op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid'. De paal is de afgelopen periode getest.

Na drie jaar evaluatie

Wie vanaf woensdag geflitst wordt, krijgt automatisch een boete thuis gestuurd door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).
Na ongeveer drie jaar kijkt het OM in samenwerking met de politie en de gemeente Groningen of de verkeersveiligheid op de weg verbeterd is. Dan wordt beoordeeld of de flitspaal in gebruik blijft, of niet.