Stakende buschauffeurs niet welkom voor ontvangst bij OV-bureau Groningen Drenthe

Qbuzz-chauffeurs bij een eerdere staking
Qbuzz-chauffeurs bij een eerdere staking © Martijn Klungel/RTV Noord
Vakbond FNV is boos dat OV-bureau Groningen Drenthe donderdag geen delegatie van stakende buschauffeurs wil ontvangen. De bond spreekt van 'minachting naar de chauffeurs'. Het OV-bureau zegt in een verklaring dat het 'geen partij is en dus ook niet betrokken bij de onderhandelingen'.
De vakbond kondigde maandag aan dat er vanaf woensdag drie dagen lang gestaakt wordt in het streekvervoer. De buschauffeurs die zijn aangesloten bij FNV willen een betere cao. Met vakbond CNV is wel een akkoord.

'Leden zijn verbolgen'

Een delegatie van stakende chauffeurs wilde donderdag graag langs bij het OV-bureau, maar wordt niet ontvangen. 'Daar zijn onze leden echt verbolgen over. Het bureau wil de chauffeurs pas ontvangen als ze de staking afblazen. De buschauffeurs hadden graag hun zorgen willen uiten', zegt Edwin Kuiper, bestuurder bij FNV Streekvervoer.
Het OV-bureau stelt in de verklaring dat het een zaak is tussen werkgevers en werknemers. 'Buiten stakingsdagen om is het OV-bureau van harte bereid te praten met iedereen die goed en bereikbaar OV in Groningen en Drenthe van belang vindt.'

'Houd reisplanner in de gaten'

Qbuzz, veruit de grootste aanbieder van streekvervoer in onze provincie, gaat ervan uit dat niet het complete busvervoer op woensdag, donderdag en vrijdag plat ligt. Er zijn in Groningen en Drenthe zo'n 1200 buschauffeurs van Qbuzz actief. Gezien de ervaringen bij eerdere stakingen, rekent het bedrijf erop dat niet alle chauffeurs mee staken.
Qbuzz adviseert mensen die de komende dagen met de bus willen reizen om de reisplanner te bekijken, of hun bus wel of niet rijdt.