FC Groningen vraagt met speciaal shirt opnieuw aandacht voor bevingsproblematiek

Het speciale bevingsshirt van FC Groningen
Het speciale bevingsshirt van FC Groningen © FC Groningen
FC Groningen speelt woensdagavond in en tegen Dordrecht in een speciaal bevingsshirt. Het tenue is zwart. Dat refereert volgens de club aan het zwarte scenario waarmee veel slachtoffers en gedupeerden van de aardbevingen mee te maken hebben.
FC Groningen wil met het shirt opnieuw extra aandacht vragen voor de aardbevingsproblematiek. Met een speciale aanvoerdersband vraagt de club sinds vorig seizoen al doorlopend aandacht voor die problematiek.

Gehele bekerseizoen in zwart bevingsshirt

Omdat de club zich betrokken voelt bij de bevingsslachtoffers, wil de club een nieuw statement maken. Daarom zal de Trots van het Noorden in het bekerseizoen 2022/2023 met een shirt spelen waarop hetzelfde seismologisch teken te zien als op de aanvoerdersband. Die band wordt ook nog steeds elke officiële wedstrijd wordt gedragen.
'Hoewel de club zich realiseert de problematiek niet te kunnen oplossen, wil de Trots van het Noorden een duidelijk signaal afgeven dat het meeleeft met de gedupeerden. FC Groningen wil haar landelijke bereik gebruiken om nogmaals extra aandacht te vragen voor het leed van mensen die slachtoffer zijn van bevingen in het verzorgingsgebied van de club', aldus de club.