Foodblogger oet Oskerd heeft een missie: 'Veganistisch eten is niet moeilijk'
Voor de bodem:
* 150 gr havermeel, 100 gr amandelmeel, 1 tl kaneel, 1 tl kardemom, 2 el zonnebloemolie, 1 el agavesiroop, snufje zout, 1 el maanzaad, 120 ml gesmolten kokosolie
Meng alle ingrediënten behalve olie en maanzaad, verspreid dun over een bakblik en zet 4 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden om licht te roosteren, vermeng daarna het deeg met de kokosolie en maanzaad en druk het deeg dan in een met bakpapier beklede taartvorm.
Voor de citroenlaag:
* Sap van 4 citroenen, 200 ml agavesiroop 1 blik 270 gr volvette kokosmelk, 6 el maizena, 1 tl kurkuma
Verwarm alle ingrediënten in een pannetje op laag vuur en blijf roeren totdat het mengsel egaal is als pindakaas. Giet daarna het mengsel in de taartvorm op het deeg en laat een nachtje opstijven in de koelkast.