Friese troubadour Piter Wilkens in Twij Deuntjes

Piter Wilkens
Piter Wilkens
GRONINGEN - De Friese troubadour Piter Wilkens woensdagavond 8 december te gast in het streektaalmuziekprogramma Twij Deuntjes veur Ain Cent.
Afgelopen zomer heeft Piter Wilkens het album ‘De fleanende Hollanner’ uitgebracht. Daarop staat naar het Fries vertaald werk van de Nederlands-Zweedse troubadour Cornelis Vreeswijk.
Vier jaar geleden bracht Wilkens ook een cd uit met werk van Vreeswijk in het Fries. Wederom heeft Piter met ziel en zaligheid gewerkt aan een volwaardige opvolger van 'It fûgeltsje in myn gitaar'. Vooral het vinden van de juiste woorden voor de Friese vertaling was een flinke klus voor Wilkens.
‘De fleanende Hollanner’ telt maar liefst 20 nummers, waaronder ‘Bakker de bakstien’, ‘Felicia farwol’,  ‘Toeristeklacht’, en ‘Jiskebultballade’. Jack Vreeswijk, de zoon van Cornelis Vreeswijk, heeft ook een bijdrage geleverd aan het album. Tot nu toe zijn er in geheel Nederland al meer dan 3000 cd's verkocht.
Presentator Henk Scholte heeft in zijn programma een uitgebreid interview met Piter Wilkens. De troubadour zal ook een aantal liedjes live ten gehore brengen.
Twij Deuntjes veur ain Cent, woensdag 8 december 2010, 18.00 uur (Radio Noord).