Tunnel A7-viaduct Hoogkerk vanaf maandag twee weken deels dicht

Het viaduct dat twee weken sluit
Het viaduct dat twee weken sluit © Google Street View
De tunnel van het viaduct over de A7 bij Hoogkerk is de komende twee weken in één rijrichting deels gesloten; de eerste week in de richting van Hoogkerk, de tweede week in de richting van Peize. Aanpak Ring Zuid gebruikt deze periode om geluidsschermen terug te plaatsen. Deze werden enkele maanden geleden weggehaald voor renovatie en om de A7 te kunnen verbreden.
In de richting van Hoogkerk is de weg van maandag 24 tot en met vrijdag 28 oktober tussen 07.00 en 17.00 uur dicht. Buiten deze tijden om is de tunnel wel geopend. Verkeer wordt vanaf de A7 omgeleid via afrit Westpoort. Het verkeer dat vanaf Peize komt, kan via de A7 en de rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark terugrijden richting Hoogkerk.
Een week later, van maandag 31 oktober tot vrijdag 4 november, gaat de weg onder de viaduct in de richting van Peize dicht. Ook die is tussen 07.00 en 17.00 uur gesloten, maar buiten die tijden kan verkeer er wel langs. Het verkeer vanuit Hoogkerk richting Peize en Groningen kan de A7 bereiken via Westpoort.

Afrit 35

De afrit naar Hoogkerk vanuit Groningen, afrit 35, is al langere tijd afgesloten vanwege renovatiewerkzaamheden. Deze afsluiting duurt nog tot en met maandag 21 november.

Lees ook:-