AFGELOPEN | Donar verliest van Brindisi

Ronalds Zakis in actie op arciefbeeld
Ronalds Zakis in actie op arciefbeeld © JK Beeld
Kan Donar een goed vervolg geven aan de zege in Zwolle van afgelopen zondag? Woensdagavond spelen de Groningers in eigen huis voor de Europe Cup tegen het Italiaanse Brindisi. Het duel is live te volgen bij RTV Noord.
Er is de afgelopen tijd veel gebeurd bij Donar. Vorige week woensdag ging het eerste duel in de FIBA Europe Cup verloren in Estland tegen BC Kalev (75-65). Een dag werd coach Matthew Otten ontslagen, nadat er toen drie officiële duels op rij waren verloren. Na het eerste competitieduel tegen Aris Leeuwarden (70-76) volgde er zelfs een fluitconcert in MartiniPlaza. Daarvoor werd de strijd om de supercup al verloren tegen Heroes Den Bosch (76-59).

Eindelijk goed nieuws

Zondag was er na deze malaise dan eindelijk goed nieuws voor de basketballers. De ploeg, die sinds donderdag onder leiding staat van waarnemend coach Andrej Stimac, won in Zwolle van Landstede Hammers (63-68). Met name de tot dan toe teleurstellende Ronalds Zakis viel op met een honderd procent score (6 uit 6 maakte dertien punten). Charles Callison was topscorer met achttien punten.
De Groningers treffen in het tweede duel van de poulefase van de Europe Cup het Italiaanse Brindisi. De nummer elf van het vorige seizoen in Italië wordt gezien als een sterke ploeg in de groep, maar verloor vorige week wel in eigen huis het eerste duel tegen het Oekraïense BC Budivelnyk Kyiv met 70-74.

Live

De wedstrijd van Donar tegen Brindisi begint om 19.30 uur in MartiniPlaza en is live te volgen via onderstaande stream. Het commentaar wordt verzorgd door Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.