Gyas-roeister Marloes Oldenburg breekt nek bij val: 'Ik kom terug en ga voor Parijs'

De vier zonder na het winnen van de zilveren medaille, links Marloes Oldenburg
De vier zonder na het winnen van de zilveren medaille, links Marloes Oldenburg © TeamNL Roeien
Gyas-roeister Marloes Oldenburg, die op het afgelopen WK nog twee keer zilver won, heeft tijdens haar vakantie haar nek gebroken. Tijdens het mountainbiken in Oostenrijk kwam ze ten val.
'Ik kwam gewoon op het verkeerde moment op een verkeerde plek terecht. Dat is gewoon pech', zegt ze tegen roeien.nl.

'Ik was eventjes out'

Tijdens de rit ging ze over een bruggetje en werd ze gelanceerd, over haar fiets heen. ’Ik was eventjes out, maar gauw weer terug en helder van geest.’ Al snel kwam er een andere fietser voorbij, die tevens verpleegkundige was, en gelijk begon met handelen.
‘Ik ben toen naar het ziekenhuis gebracht met zo’n kraag en daar zijn foto’s gemaakt.’

Diagnose: nek gebroken

Na lang wachten kreeg Oldenburg de uitslag: ‘Je hebt je nek gebroken en er is geen twijfel: dit moet geopereerd worden’. Dat gebeurde vervolgens in Salzburg, waar ze ook nog eens positief testte op corona. De operatie verliep succesvol.

Terugkomen en voor Parijs gaan

Oldenburg, die gaat revalideren bij haar ouders thuis, zit niet bij de pakken neer. De Olympische Spelen van 2024 zijn haar doel.
’Mijn doel is om terug te komen en voor Parijs te gaan. Ik heb twaalf weken als doel gesteld om in de basis weer hersteld te zijn en daar ga ik de komende tijd volledig voor. Daarna zien we wel weer verder.'