Eigenaar bed and breakfast Zuidwolde overvallen

ZUIDWOLDE - De 57-jarige eigenaar van een bed and breakfast in Zuidwolde is dinsdagavond overvallen door twee gemaskerde mannen. Mogelijk hebben de daders onlangs gelogeerd in het gasthuis.
De overvallers stalen sieraden uit de woning annex B&B, waarna ze de eigenaar onder bedreiging van een vuurwapen in hun auto lieten stappen. Bij een geldautomaat in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen moest het slachtoffer geld pinnen. Het zou gaan om duizend euro. Daarna werd de man teruggebracht naar zijn woning in de Van Berumstraat, waar hij werd opgesloten. Hij raakte niet gewond.

Arrestatieteam

Nadat de Zuidwolder zichzelf had weten te bevrijden, waarschuwde hij de politie.
Omdat de kans bestond dat de overvallers nog in het huis waren, werd het pand omsingeld en doorzocht door een arrestatieteam, maar de daders waren er al vandoor.

Signalement

De overvallers zijn blanke mannen van ongeveer 1.90 en 1.70 meter. De langste droeg een donkerblauwe spijkerbroek, een zwarte jas tot op de heupen, donkerbruine schoenen met een dikke rubberen zool en handschoenen met een groen patroon. Hij sprak accentloos Nederlands. De andere overvaller had een lichtblauwe spijkerbroek aan, een bruine jas tot op de heupen en beige gymschoenen. Hij sprak onduidelijk.