FC Twente: hadden moeten optreden tegen spreekkoren richting FC Groningen-supporters

Een deel van de fanatieke aanhang van FC Twente
Een deel van de fanatieke aanhang van FC Twente © Orange Pictures
FC Twente heeft vrijdagochtend excuses aangeboden voor spreekkoren van haar eigen fans in het duel tegen FC Groningen. De club schaamt zich voor de liedjes die de supporters zongen richting de aanhang van de Groningers.
Een deel van de fanatieke aanhang van FC Twente zong tijdens de wedstrijd een beledigend lied over 'homo's uit Groningen', meldt de Tubantia.

'Hadden moeten ingrijpen'

Volgens de club uit Enschede heeft een aantal mensen in de Grolsch Veste zich gestoord aan de spreekkoren van hun medesupporters.
'Zij vonden dat FC Twente had moeten optreden. Zij hebben gelijk. Het is om verschillende redenen niet gebeurd en dat betreuren wij', schrijft de club op haar website. Het is niet bekend waarom er niet is ingegrepen.

Weekend in teken van acceptatie

Saillant detail is dat juist de eredivisieclubs afgelopen speelweekend in actie kwamen voor meer LHBTI+-acceptatie. Een actie die erop gericht is dat iedereen, ook in stadions, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden. Aanvoerders droegen speciale aanvoerdersbanden en trainers en scheidsrechters droegen een regenboogspeldje.

Politieoptreden

FC Twente noemt het 'een smet op een sportief mooie middag'. De Tukkers wonnen met 3-0.
Na de wedstrijd moest de politie ruim een uur lang hard optreden tegen beide supportersgroepen. Daarbij maakte de politie gebruik van honden, pepperspray en de lange wapenstok om beide groepen gescheiden te houden. Over en weer werd met zwaar vuurwerk gegooid.