Hans Hateboer niet in voorlopige WK-selectie

Hans Hateboer viert een treffer van Oranje met Cody Gakpo (r)
Hans Hateboer viert een treffer van Oranje met Cody Gakpo (r) © ANP
Een bittere pil voor Hans Hateboer, want de verdediger uit Beerta ontbreekt in de voorlopige WK-selectie die vrijdagmiddag bekend is gemaakt door bondscoach Louis van Gaal. Daarmee lijkt de kans verkeken op een eindronde voor de 28-jarige verdediger van Atalanta Bergamo.
Hateboer, die sinds 2016 onder contract staat bij Atalanta, kwam tot dertien interlands. Afgelopen zomer speelde hij nog mee in de Nation League-duels tegen Wales. Tegen Polen en België bleef hij op de bank. Hateboer miste eerder een eindtoernooi. Hij meldde zichzelf af voor het EK 2020 (gehouden in 2021) vanwege een breuk in zijn voet.
Ook Marumer Jeremiah St. Juste (Sporting Portugal) is niet geselecteerd. Hij zat eerder al wel eens bij de selectie, maar wacht nog altijd op zijn officiële debuut. Jordan Teze (PSV), geboren in Stad, zit ook niet bij de voorlopige WK-selectie.

Verdedigers

Van Gaal heeft 39 spelers in zijn voorlopige selectie opgenomen. Opvallende namen zijn verdedigers Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen), Sven Botman (Newcastle United), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Pascal Struijk (Leeds United) en Micky van de Ven (VfL Wolfsburg).

November

Van Gaal maakt op vrijdag 11 november tijdens een persconferentie zijn definitieve selectie van 26 spelers bekend voor het WK, dat op 20 november van start gaat. Het Nederlands elftal komt op 21 november voor het eerst in actie op de mondiale eindronde. Senegal, kampioen van Afrika, is dan de tegenstander.